Erkegem | zonale snelheidsbeperking 50 km/uur

Datum bekendmaking woensdag 27 september 2023
Datum besluit donderdag 21 september 2023

- Het aanvullend gemeentelijk reglement op de Politie van het Wegverkeer voor de zonale snelheidsbeperking van 50 km/uur in Erkegem werd op 21 september 2023 om volgende reden aangepast:

Voor de verkeersleefbaarheid en de verkeersveiligheid wordt de zonale snelheidsbeperking van 50 km/uur uitgebreid met het bebouwde deel in de Hertsbergsestraat tot huisnummer 66 en in de Kampveldstraat tot het huisnummer 14.

- Het aanvullend gemeentelijk reglement op de Politie van het Wegverkeer voor de zonale snelheidsbeperking van 50 km/uur in Erkegem werd op 24 oktober 2019 om volgende reden aangepast:

Langs de Hertsbergsestraat vanaf de afrit E40 tot de Kampveldstraat liggen over het grootste deel van het traject smalle gelijkgrondse aanliggende fietspaden.

Het verkeer wordt steeds drukker en sneller. Vooral de vrachtwagens met bestemming de industriezone het Kampveld zorgen voor een onveilige situatie voor de fietsers.

Aangezien er momenteel geen snelheidsbeperking is, is het aangewezen om de snelheid in de Hertsbergsestraat tussen de afrit E40 en de Kampveldstraat te beperken tot 50 km/uur. Het is meest logisch om de huidige zonale snelheidsbeperking van 50 km/uur in Erkegem uit te breiden met dit deel van de Hertsbergsestraat.