Guido Gezellestraat | Parkeren en laden van elektrische voertuigen / verkeersregeling

Datum bekendmaking woensdag 27 september 2023
Datum besluit donderdag 21 september 2023

- Het aanvullend gemeentelijk reglement op de Politie van het Wegverkeer voor de verkeersregeling in de Guido Gezellestraat werd aangepast op 21 september 2023 omwille van volgende reden:

Door de herinrichting van een deel van de Guido Gezellestraat is het noodzakelijk dat in dit deel het parkeren gereglementeerd wordt om zo ordelijk parkeren te verkrijgen.

Ook de parkeerpocket in de Guido Gezellestraat werd heringericht. Gelet op de aanwezigheid van handelszaken en de sociale hub OostKans in de Stationsstraat, is het aangewezen een deel van de parkeerplaatsen op te nemen in de blauwe zone.

- Het aanvullend gemeentelijk reglement op de Politie van het Wegverkeer voor de verkeersregeling in de Guido Gezellestraat werd aangepast op 22 juni 2023 omwille van volgende reden:

Het gemeentebestuur wil het gebruik van elektrische voertuigen stimuleren door het aanbrengen van laadpalen voor elektrische voertuigen op het openbaar domein. De parkeerplaatsen waar de laadpalen zijn geplaatst moeten voorbehouden worden voor elektrische voertuigen.