Wil jij anderstalige nieuwkomers ondersteunen als buddy?

Gepubliceerd op maandag 10 jun 2024 om 10:23 uur

Om anderstaligen en nieuwe Oostkampenaren te helpen integreren, organiseren we in Oostkamp diverse initiatieven. Buddywerking is daar één van. Het verbindend verhaal van Filip en Annet illustreren dat.

Filip is een Oostkampenaar die zich opgaf om anderstalige nieuwkomers te helpen. Uit eigen ervaring weet hij hoe overweldigend het kan zijn om terecht te komen in een andere omgeving. Van de taalbarrière tot de praktische aspecten van het dagelijks leven, Filip kent de obstakels. Hij weet hoe waardevol het is om iemand te hebben om op terug te vallen, en hij zet zich dan ook enthousiast in als buddy.

Annet is een nieuwe Oostkampenaar. Ze wil graag Nederlands leren om de mensen in haar omgeving te begrijpen. Op school leert ze Nederlands, maar in West-Vlaanderen klinkt dat toch helemaal anders. Het is ook een kans voor Annet om nieuwe mensen te leren kennen en haar netwerk uit te breiden. Filip helpt Annet onder andere met huiswerk, maar hij leert ook veel van haar. Hij herontdekt het Nederlands als moeilijke taal, met 20 regels en 100 uitzonderingen.

Heb je ook zin om je op te geven als buddy?

Er zijn steeds meer nieuwkomers die willen integreren. Geduld en empathie zijn de belangrijkste eigenschappen voor een buddy. Neem contact op met mondiaal@oostkamp.be of 050 819 903. De vrijwilligersvacature voor buddywerking vind je terug op de website van Give-a-day.